Aceşti români vor fi CONTROLAŢI de ANAF.

Aceşti români vor fi CONTROLAŢI de ANAF.
loading...

Aceşti români vor fi CONTROLAŢI de ANAF. Anunţul făcut de şeful Fiscului

Alte 30 de persoane cu averi mari, de peste 20 de mil. euro, intră sub controlul ANAF în următoarea perioadă. De asemenea, alte 319 persoane fizice cu risc fiscal, patroni de firme sărace sau vedete din show-biz, vor fi luate la puricat de Fisc pentru a verifica dacă îşi declară toate veniturile.

Dezvăluirile au fost făcute, într-un interviu oferit revistei Capital, de noul şef al ANAF, Dragoş Doroş.

loading...

Continuă controalele la persoanele fizice cu averi mari?

Dragoș Doroș: Procedura de control la marile averi a fost făcută după un program aşa cum se face ea de oameni care o fac de mult timp. Se strâng date, se evaluează riscul se selectează un lot de oameni care sunt chemaţi.

Scopul principal al acestui tip de control e să îi facem să înţeleagă că e foarte bine să declare tot ce trebuie. Interesul nostru e să îi ţinem. A fost o primă etapă, scrie capital.ro. Acum înţeleg că s-a dat drumul la următorul lot, care e tot de 30 de persoane fizice cu averi mari care intră sub controlul Fiscului.

Concentrarea principală pe acest tip de control e să îi invităm pe aceşti oameni la discuţii şi să ne lămurim cum e mai bine ca aceşti oameni să declare şi să plătească şi să nu ajungem la altele. Sigur că acolo unde nu există altă cale…

S-a terminat faza de documentare pentru mai multe persoane şi o să apară mai des calupurile acestea, în sensul în care vor fi chemaţi la discuţii. În curând. Şi mai mult decât atât, s-a mai terminat o analiză a unor persoane, aşa numite persoane cu risc fiscal mare care sunt în număr mai mare, pe care să le distribuim şi în teritoriu şi vor începe controalele şi acolo.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *