Dacian Cioloş, REACŢIE extrem de DURĂ în scandalul creşterilor salariale!!

Dacian Cioloş, REACŢIE extrem de DURĂ în scandalul creşterilor salariale!!
loading...

Dacian Cioloş, REACŢIE extrem de DURĂ în scandalul creşterilor salariale!! Cu puţin timp în urmă, a făcut MARELE ANUNŢ!

Prim-ministrul Dacian Cioloș susține că majorarea salariilor din Sănătate şi Educaţie, cu 15%, va avea un impact devastator. ”Cu şase luni înainte de alegeri, nu poţi lansa astfel de iniţiative”, a adăugat premierul, anunțând că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pe această lege de aprobare a OUG 20.

”Mă întreb dacă PSD și cei care au votat această lege chiar vor să se aplice, pentru că sunt mai multe încălcări ale legislației și ale Constituției pe care este imposibil să nu le fi conștientizat”, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș, potrivit realitatea.net.

loading...

Premierul susține că nu s-a făcut o dezbatere reală, transparentă, a amendamentelor care au fost propuse, cu toate că guvernul a solicitat detalii. ”Se discutau amendamente care nu erau formulate clar. E nevoie de un punct de vedere al Guvernului, care ar fi avut posibilitatea să dea calcule precise cu privire la impact. Impactul e devastator”, a explicat acesta.

Nu se poate ca parlamentarii să nu fi știut de existența legii care spune că la șase luni înainte de alegeri nu se mai adoptă acte normative care prevăd măriri de salarii, este de părere premierul. În plus, consideră acesta, dacă s-ar fi dorit ca această lege să fie constituțională și aplicabilă s-ar fi respectat principiul bicameralismului.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *