Surpriza din partea BNR: lanseaza 4 NOI MONEDE.

Surpriza din partea BNR: lanseaza 4 NOI MONEDE.
loading...

Surpriza din partea BNR: lanseaza 4 NOI MONEDE.

BNR lanseaza mai multe monede din aur, argint si tombac, dedicate implinirii a 150 de ani de la infiintarea Academiei Romane

Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint si din tombac cuprat) si o alta moneda din argint dedicate implinirii a 150 de ani de la infiintarea Academiei Romane.

Conform unui comunicat al bancii centrale, moneda din aur are o valoare nominala de 100 lei, forma rotunda, diametru de 21 mm si greutatea de 6,452 grame. Moneda din argint are o valoare nominala de 10 lei, forma rotunda, diametru 37 mm si greutate de 31,103 grame. Moneda din tombac cuprat are o valoare nominala de un leu, forma rotunda, diametru 37 mm si o greutate de 23,5 grame, scrie stirileprotv.ro.

loading...

Aversul monedei din aur reda imaginea zeitei Minerva de pe emblema Academiei Romane, suprapusa peste frontonul sediului Academiei din Bucuresti si peste aula din incinta acestuia, stema Romaniei, inscriptia ‘ROMANIA’, valoarea nominala ‘100 LEI’ si anul de emisiune ‘2016’.

Mai mult aici

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *