TAXA pe care O PLĂTESC TOȚI ROMÂNII va fi INTERZISĂ PRIN LEGE!

TAXA pe care O PLĂTESC TOȚI ROMÂNII va fi INTERZISĂ PRIN LEGE!
loading...

Propunere legislativă privind ELIMINAREA obligativităţii taxei radio-tv

Un grup de 14 deputaţi şi senatori PSD a depus o propunere legislativă de modificarea a Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune prin care se elimină obligativitatea achitării taxei radio-tv.

Iniţiatorii propun abrogarea textelor din lege care prevăd obligativitatea achitării acestui tip de taxe, „măsură aşteptată cu interes nu doar de cei cu venituri scăzute, dar, în special de cei care văd în taxa radio-tv o măsură inechitabilă fiind obligaţi să achite un serviciu care nu le satisfice exigenţele şi care, conform Constituţiei, reprezintă un drept ce nu poate fi transformat într-o obligaţie”, scrie mediafax.ro

loading...

Potrivit propunerii, art. 40 din Legea 41/1994 se modifică, după cum urmează: „veniturile proprii ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune provin, după caz, din donaţii şi sponsorizări, sume încasate din publicitate, sume încasate din realizarea obiectivului de activitate şi alte venituri şi încasări realizate potrivit legii”.

Celelalte alineate ale articolului 40 care prevăd obligaţia achitării taxei de către posesorii de receptoare radio şi tv sunt abrogate.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *