CODUL RUTIER se schimba din nou: VESTE proastă pentru şoferi.

CODUL RUTIER se schimba din nou: VESTE proastă pentru şoferi.
loading...

CODUL RUTIER se schimba din nou: VESTE proastă pentru şoferi. Amenzile de circulaţie CRESC CONSISTENT. Ce greşeală va costa 12.500 de lei

COD RUTIER 2016. Creşterea salariului minim, anunţată de Guvern de la 1 mai 2016, va duce, din păcate, şi la creşterea amenzilor de circulaţie. Cuantumul amenzilor de circulaţie este direct legat de salariul minim, mai exact un punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim.

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi majorat de la 1.050 de lei la 1.250 lei lunar începând cu 1 mai 2016.

loading...

Astfel, punctul de amendă va creşte de la 105 lei la 125 de lei, întrucât punctul de amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim, potrivit romaniatv.net. Şoferii care nu vor respecta regulile codului rutier vor plăti amenzi mai mari cu aproape 20%.

Cea mai mare amenda pentru persoanele fizice va fi de 2.500 de lei

De luna mai, cuantumul amenzilor rutiere va fi cuprins intre 250 si 2.500 de lei, in cazul persoanelor fizice. În cazul persoanelor juridice, amenda maximă va ajunge la 125000 de lei.

Conform Codului rutier, sanctiunile sunt stabilite pe clase, in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care acestea il prezinta.

Amenzile din clasele I-IV de sanctiuni sunt aplicabile persoanelor fizice, iar cele din clasa a V-a de sanctiuni sunt aplicabile strict persoanelor juridice.

Mai precis, clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:

-clasa I: 2 sau 3 puncte-amenda;
-clasa a II-a: 4 sau 5 puncte-amenda;
-clasa a III-a: de la 6 la 8 puncte-amenda;
-clasa a IV-a: de la 9 la 20 de puncte-amenda;
-clasa a V-a: de la 21 la 100 de puncte-amenda.

Citeste mai multe aici

loading...
One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *