E jale pentru ŞOFERI! Va fi toate drumurile din ţară

E jale pentru ŞOFERI! Va fi toate drumurile din ţară
loading...

E jale pentru ŞOFERI! Va fi toate drumurile din ţară!

Întoarsă de la Senat pentru discuții cu principalii operatori din piața asigurărilor RCA, legea care va reglementa piața asigurărilor auto obligatorii și-a reintrat în ritmul de discuții.

Primele propuneri prevăd printre altele eliminarea contractului de asigurare, praguri pentru vătămările corporale și reunirea Big Brother-ului șoselelor sub umbrela Biroului Carte Verde. Rămân în picioare compensarea directă și răscumpărarea. Pe 5 aprilie, legea trebuie să se întoarcă la Senat.

loading...

Primele grupuri de lucru pe proiectul legii RCA au venit deja cu propuneri concrete care schimbă destul de mult vechea lege trimisă luna trecută în Parlament, economica.net. Astfel, surse din piață susțin că asigurătorii au propus, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar fi acceptat de principiu, eliminarea contractului de asigurare pe un an de zile care permitea plata poliței RCA și pentru o lună și revenirea la vechiul sistem: poliță RCA pe 6 luni sau 12 luni.

Alte propuneri se leagă de introducerea în proiectul de lege a unor prevederi foarte clare vizavi de vătămările corporale și limitele de despăgubiri solicitate și stabilite de instanțele de judecată. Prevederile vizavi de regimul vătămărilor corporale au la bază studiul realizat anul trecut de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare din România (UNSAR) împreună cu Institutul de Medicină Legală (IML), pe baza unor studii utilizate și în alte state europene.

Respectivul studiu propune introducerea unui sistem de punctaj pentru fiecare tip de leziune și suferință pricinuită de un accident auto, în vederea asigurării unui anumit grad de predictibilitate la acordarea de către instanțele de judecată a despăgubirilor morale pentru vătămări corporale și deces.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *