Se schimbă LEGEA pentru TOŢI ŞOFERII! Vezi ce se întâmplă

Se schimbă LEGEA pentru TOŢI ŞOFERII! Vezi ce se întâmplă
loading...

Se schimbă LEGEA pentru TOŢI ŞOFERII! Vezi ce se întâmplă

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a încheiat cu compania de consultanţă Milliman un contract privind furnizarea de servicii de analiză actuarială a tarifelor practicate de cele nouă societăţi de asigurare autorizate să încheie poliţe RCA, informează, vineri, instituţia. Potrivit unor surse din piaţă ASF va stabil cu ajutorul Milliman un coridor de referinţă pe grupe de poliţe RCA.

loading...

Practic, aşa cum ne-au explicat surse din piaţa asigurărilor, calculele actuariale efectuate de Milliman vor permite o verificare a tarifelor practicate la poliţele de RCA de către asigurători. Mai exact, dacă pe o anumită categorie de risc de client, locaţie geografica, maşină, etc. iese un interval de preţ variabil între 500 de lei şi 1000 de lei, iar societatea de asigurări prezintă pentru acelaşi tip de poliţă un tarif variabil între 800 şi 1.500 de lei, ASF poate să tragă de mânecă asigurătorul şi să-l întrebe de unde apar aceste modificări.

Aceleaşi surse au declarat pentru economica.net că „Milliman va ajuta practic ASF să stabilească un culoar estimativ între tariful minim şi cel maxim pe grupe şi categorii de clienţi. Aceste calcule ar veni şi în ajutorul societăţilor noi din Uniunea Europeană care ar dori să intre pe piaţa românească şi ar fi nevoite să lucreze pe calcule estimative. Acest culoar ar ajuta societăţile noi să îşi calculeze în cunoştinţă de cauză tarifele de intrare pe piaţă”. Un coridor similar, destinat temperării volatilităţilor pe piaţa monetară şi bancară este reglementat de către BNR. La ora actuală, coridorul simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară este reglementat la +/- 3 puncte procentuale prin decizia Consiliului de Administraţie al BNR din 2 mai 2013

Citeste mai mult aici

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *