Bătrânețe, haine grele! O bătrână singură din Gorj așteaptă să facă 100 de ani cu sicriul pe prispă

Bătrânețe, haine grele! O bătrână singură din Gorj așteaptă să facă 100 de ani cu sicriul pe prispă
loading...

Ți se rupe sufletul de tanti Lenuța! Are 99 de ani, trăiește singură într-o căsuță din chirpici și e văduvă de mai bine de 40 de ani. Spune că tot ce își dorește este să fie ”pusă la zid și împușcată”. Și-a cumpărat un sicriu și…

Fără vreo rudă care să o îngrijească și nici măcar o pensie care să îi permită să mânânce decent, o bătrână din satul gorjean Purcaru așteaptă să își încheie un secol de viață pe această lume.

loading...

Elena Brujan, sau tanti Lenuța, așa cum îi spun vecinii, are deja 99 de ani și trăiește singură într-o căsuță din chirpici cu două camere, potrivit libertatea.ro.

”E singură de când eram eu foarte mică, iar acum am 45 de ani, nu îmi aduc aminte de soțul ei, însă știu de la părinții mei că nu au avut copii și nu au nici rude. Ar avea o nepoată îndepărtată, dar nu s-a interesat niciodată de ea. Din păcate, tanti Lenuța nu aude bine. Cu noi s-a obișnuit și știe cine suntem. Mereu a fost o femeie de treabă, a muncit pe lângă casă, în agricultură, dar nu a avut serviciu. De aia nici nu are pensie. Noi venim în fiecare zi și îi facem focul și îi dăm să mănânce. Stă singură în căsuța ei. Nu mai poate ieși din casă. E bătrână rău! Când e frumos afară, o mai scoatem aici pe verandă și se uită pe drum”, a povestit Mariana Petrescu, pentru Gorj Domino.

loading...
3 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *