INCREDIBIL!! DECIZIA care afectează peste 2.000.000 de români.

INCREDIBIL!! DECIZIA care afectează peste 2.000.000 de români.
loading...

INCREDIBIL!! DECIZIA care afectează peste 2.000.000 de români. Directiva FMI cu privire la salariile romanilor ar putea scoate oamenii in strada.

Fondul Monetar Internaţional avertizează că majorarea salariului minim pe economie ar putea duce la dezechilibre, dacă nu este urmată de creşterea productivităţii. Peste două milioane de români din sectorul privat şi de stat sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, care a crescut la 1.250 de lei de la 1 mai.

loading...

Majorarea salariului minim mult peste creșterea productivității muncii ar putea face mai mult rău decât bine în România, arată experții Fondului Monetar Internațional (FMI) într-un raport elaborat în urma consultărilor cu România în baza Articolului IV din Statutul FMI, potrivit romaniatv.net.

Politica salariului minim poate furniza protecție muncitorilor cu venituri scăzute. Totuși, cu majorarea semnificativă planificată pentru acest an, ponderea salariului minim în salariul mediu în România va depăși media din regiune, ceea ce ar putea submina competitivitatea externă și ar putea afecta crearea locurilor de muncă, în special pentru angajații cu competențe scăzute și în industriile unde forța de muncă este numeroasă, se arată în raportul FMI.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *