Pericolul ascuns din rondelele de orez expandat.

Pericolul ascuns din rondelele de orez expandat.
loading...

Pericolul ascuns din rondelele de orez expandat. Iată ce substanţă conţin!!

Sunt populare în rândul adulţilor, dar şi al copiilor, dar în ciuda faptului că mulţi le consideră sănătoase, lucrurile stau cu totul altfel. Potrivit unui studiu recent, rondelele de orez şi gustările dulci pe bază de orez expandat conţin o cantitate îngrijorătoare de substanţe cancerigene.

Cercetarea a fost condusă de Agenţia Naţională pentru Siguranţă Alimentelor din Suedia şi a presupus examinarea a 102 produse pe bază de orez disponibile pe piaţă. În multe dintre acestea, medicii au descoperit un nivel ridicat de arsenic, informează HealthyFoodTeam.com.

loading...

Având în vedere aceste rezultate, agenţia a revizuit recomandările în ceea ce priveşte aceste alimente. Orezul, terciul din orez, tăieţeii şi cerealele din orez nu ar trebui consumate de copii de mai mult de patru ori pe săptămâna, potrivit realitatea.net. Cea mai mare cantitate de arsenic s-a descoperit în rondele, care nu ar trebui să facă parte din alimentaţia celor mici sub nicio formă.

Emma Halldin Ankarberg, toxicolog al agenţiei din Suedia a afirmat că pentru adulţi această gustare consumată cu moderaţie nu periclitează starea de sănătate, dar în cazul copiilor sub 6 ani ar trebui interzisă.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *