Decizia președintelui României, Klaus Iohannis, a fost anunțată cu câteva clipe în urmă și trimite unde de ȘOC în întreaga țară.

Decizia președintelui României, Klaus Iohannis, a fost anunțată cu câteva clipe în urmă și trimite unde de ȘOC în întreaga țară.
loading...

Decizia președintelui României, Klaus Iohannis, a fost anunțată cu câteva clipe în urmă și trimite unde de ȘOC în întreaga țară. S-a terminat!

Klaus Iohannis a aprobat cererile de urmărire penală a foştilor miniştri care sunt implicaţi în dosarul Rompetro II, anunţă Realitatea TV. Săptămâna trecută, procurorul general Augustin Lazăr i-a trimis preşedintelui Iohannis cererea DIICOT privind declanşarea procedurilor de urmărire penală pentru cei patru foşti deminitari.

loading...

Aceştia sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, potrivit realitatea.net.

Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a fost postat un comunicat în care se menţionează că preşedintele a transmis Ministerului Justiţiei cererile de urmărire penală pentru Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu şi Gheorghe Pogea:

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 31 mai a.c., Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Tănăsescu Nicolae Mihai, fost Ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000 – 2004; a domnului Popescu Ioan Dan, fost Ministru al Economiei şi Comerţului în perioada 2003 – 2004; a domnului Vlădescu Teodor Gheorghe Sebastian, fost Ministru al Finanţelor Publice în perioada 2005 – 2007, respectiv în perioada 2009 – 2010 şi a domnului Pogea Gheorghe, fost Ministru al Finanţelor Publice în perioada 2008 – 2009, pentru a se proceda conform legii. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri”, se arată în comunicat.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *