Ciocolata ne protejeaza de accident vascular cerebral

Ciocolata ne protejeaza de accident vascular cerebral
loading...

Este cunoscut faptul ca bautura pe care o bem in fiecare dimineata, cafeaua, reduce riscul de accident vascular cerebral, in special la femei.

Dar cele mai recente stiri vin tocmai la timp – chiar inainte de sarbatorile de iarna, atunci cand toti ne aflam in stransoarea de a consuma diferite tipuri de ciocolata.

Inca o confirmare a efectelor asupra sanatatii ale ciocolatii neagre – consumul zilnic afectează in mod direct vasele de sange din creier si cu siguranta reduce riscul de accident vascular cerebral.

loading...

Noua publicare a echipei din Glasgow in revista „Neurology”, prezinta rezultatele studiilor efectuate cu un grup de voluntari. Oamenii de stiinta lucreaza la principala artera cerebrala, in timp ce pacientii se bucura de ciocolata. Ei au descoperit ca magia dulce imbunatateste circulatia si influenteaza efectul extrem de favorabil asupra celulelor creierului.

Profesorul Matthew Walters, care a condus studiul, a declarat: „Am constatat ca consumul de ciocolata intareste cu siguranta vasele de sange, ceea ce inseamna ca unul dintre componentele sale – flavonoizi – au un impact direct asupra lor si, astfel, reduc decisiv riscul de accident vascular cerebral”.

Ei bine, nu trebuie sa exageram totusi ca, consumul excesiv de ciocolata poate avea consecinte negative: zaharul continut si grasimea din ea prezinta un risc de boli cardiovasculare. Asa ca trebuie doar sa consumam cu masura, nu la discretie.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *